BBF 22

Belgrade Beer Fest

Jedan od najvećih festivala u zemlji i regionu, Belgrade Beer fest slavi 19 godina postojanja, a tokom proteklih godina na njegovoj glavnoj bini su održani neki od najlepših i najvećih koncerata. Britanski list “The Independent” ga je svrstao među 20 svetskih atraktivnih događaja koje treba posetiti, a svake godine ugosti preko pola miliona posetilaca. Sa preko 800 održanih koncerata, 500 pivskih brendova i mnoštvom poznatih izvođača Belgrade Beer Fest jedan je od najposećenijih muzičkih događaja. Ono na šta je Beer Fest naročito ponosan jeste znatan broj predstavnika kraft pivarske industrije koji ovoj manifestaciji daju posebnu čar.

Belgrade Beer Fest je prvobitno održavan u donjem delu Kalemegdanske tvrđave, sa ekspanzijom publike i ljubitelja dobrog zvuka, festival je premešten na čuveno Ušće. Otvoren prostor u prirodi nadomak ušća dveju reka, Save i Dunava, na novobeogradskoj strain. Ovaj izuzetno atraktivan prostor od preko 170 hektara, pruža neponovljiv doživljaj i jedinstveno iskustvo zabave na otvorenom.

Iako u početku zamišljen kao događaj koji za cilj ima promociju piva i pivske industrije, prerastao je u jedan od najznačajnijih muzičkih festivala koji svake godine ugosti mnogobrojne posetioce kako iz zemlje i regiona, tako i iz inostranstva.

Proteklih godina Beer fest pratio je i vatromet, a prošle godine je to bio najlepši i najveći vatromet u ovom delu Evrope.

Strani bendovi i izvođači koji su prošli kroz Beer fest: Simple Minds, LMT Connection, Laibach, Stereo MC’s, Timo Maas, Uli Jon Roth, The Stranglers, Darren Emerson, Marky Ramone, CeeLo Green, Roisin Murphy……

Regionalni i domaći izvođači koji su svirali na Belgrade Beer festu: Psihomodo Pop, Neno Belan & Fiumens, Hladno Pivo, Sunshine, Orthodox Celts, Eyesburn, So Sabi, E-Play, Van Gogh, Darko Rundek, Električni Orgazam, Louis, Đorđe David & Gang, Rambo Amadeus, Zabranjeno Pušenje, Đura i Mornari, Nikola Čuturilo, Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi, Neno Belan & Fiumens, Osmi Putnik, Dan D, Vlatko Stefanovski, YU grupa, Vatreni Poljubac, Deca Loših Muzičara, Rare, Kristali,Galija, Goribor, Atheist Rap, Dado Topić & Time, Orthodox Celts, Darkwood Dub, Sunshine, Ana Popović, Partibrejkers, Kiril Džajkovski, Gramophonedzie, Zvonko Bogdan, Sevdah Baby, Goblini, Atomsko Sklonište, Pekinška Patka...

Izdanje 2022:
Tradicionalna gradska manifestacija i jedan od omiljenih festivala u Srbiji, Belgrade Beer Fest, ove godine će u novom formatu i sa brojnim inovacijama biti održan od 18. do 21. avgusta na Ušću, najavljeno je na konferenciji za medije danas održanoj u Beogradu. Devetnaesto izdanje Beer Festa obeležiće jubilej - 300 godina pivarstva u Srbiji, dok će tokom četiri dana festival na dve bine ugostiti više od 50 izvođača, među kojima su australijska zvezda Tommy Emanuel, muzička senzacija Konstrakta, britanski miljenici domaće publike Kosheen, legendarni Bajaga i Instruktori, rok ikone Van Gogh, regionalne zvezde Massimo Savić, Hladno pivo, Nipplepeople, Psihomodo Pop, te Love Hunters, E-play, DLM, Queen Real Tribute i brojni drugi. Ove godine na festivalu biće proslavljeno 300 godina pivarstva u Srbiji, te će na festivalu biti prisutno 300 različitih brendova piva. Ljubitelje napitka od hmelja obradovaće Beer Market, na kojem će posetioci moći da kupe veliki broj svetskih brendova koji su retko dostupni na našim prostorima.

Publiku u "Cloud" zoni očekuje vrlo atraktivan program, između ostalog susreti motociklista sa izložbom craft motora i čuvenim "zidom smrti", Silent Disco bina, selfi muzej sa velikim brojem atraktivnih selfi pozicija, luna park sa brojnim atraktivnim vožnjama na jednom mestu i mnogi drugi sadržaji. Očekuje se da veliki hit na Beer Festu budu i panoramski baloni sa korpom, za nezaboravnu vožnju i spektakularni pogled na Beograd.